linija

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE


Fra Andrije Kačića Miošića b.b.

88240 Posušje

tel.: 039 682 162

tel.: 039 682 163

fax: 039 682 161

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

POZIV NA RADIONICU „OBITELJSKO MIKROPODUZETNIŠTVO U TURIZMU – OBITELJSKI SMJEŠTAJ“ -POSAO ZA CIJELU OBITELJ-

U tijeku je poziv na radionicu u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ čiji smo koordinator projektnih aktivnosti. Radionica će se održati u ponedjeljak 17.12.2018. godine i utorak 18.12.2018. godine, s početkom u 09:30 sati u hotelu “Bigeste“, na adresi Hrvatskih branitelja 69, Ljubuški.

Opširnije...

Ministar Sesar priprema Javni poziv za subvencioniranje kamata na kredite

Na prijedlog ministra gospodarstva Županije zapadnohercegovačke Daria Sesara, 5. rujna 2018., u uredu ministarstva gospodarstva održan je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika Posušje, predsjednikom Ivanom Pavkovićem, dopredsjednikom Perom Lončarom, predsjednikom UO Damirom Vicanom i tajnikom Stjepanom Bago.

Opširnije...

GRANT SREDSTVA: Otvorena dva javna poziva za mikro, mala i srednja poduzeća

Otvoren je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”. Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja poduzeća, a koja nisu starija od tri godine i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci.

Opširnije...

OBAVIJEST: Prijava plana proizvodnje za 2018. godinu za federalne novčane potpore

Ministarstvo gospodarstva ŽZH obavještava poljoprivredne proizvođače s područja Županije Zapadnohercegovačke koji žele ostvariti federalne novčane potpore kako su dužni, sukladno čl. 13 stavak 1. Zakona o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službene novine F BiH“, broj 42/10) i čl. 6 stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine F BIH“, broj 32/17 i 55/17), izvršiti prijavu planirane proizvodnje za 2018. godinu.

Opširnije...

Jačanje povezanosti s gospodarstvom jedan od glavnih ciljeva Sveučilišta u Mostaru

U Rektoratu Sveučilišta u Mostaru održan je sastanak vodstva Sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem s Karl-Heinz Jach-om predstavnikom GIZ-a – razvojne agencije Njemačke vlade. Cilj sastanka bio je poboljšanje suradnje Sveučilišta s agencijom GIZ i uspostava bolje povezanosti s gospodarskim sektorom. Na sastanku su također aktivno sudjelovali prof. dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, prof. dr. Željko Stojkić, dekan FSR-a i Ante Begić, savjetnik ministra gospodarstva Daria Sesara iz Ministarstva gospodarstva ZHŽ.

Opširnije...